søndag den 9. september 2012

Turen til Rigshospitalet

Så blev det tid til at Silas skulle over på Rigshospitalet for at få lavet en laser operation i begge hans øjne.

Øjenlægerne på Skejby har fulgt Silas' øjne i længere tid, da det er en procedure med fortidligt fødte børn, og jo før de er født jo større er risikoen også for at deres øjne er meget umodne. Men risikoen for forandringer i øjnene kommer af en høj mængde ilt i længere tid, og det har Silas jo desværre fået, og hans øjne har også taget skade af det.

Han blev tjekket af øjenlægerne i Skejby sidst i juni måned, og der havde hans øjen situation taget en kritisk drejning, så de vurderede på Skejby at han skulle flyves med helikopter derover for at blive opereret, men der var et stort problem i at flyve ham derover, og det var at han var rigtig dårlig respiratorisk, og han iltede rigtig dårligt, så de var meget betænkelige ved at overflytte ham på daværende tidspunkt.

Silas er meget syg, han er tilkoblet alt muligt.

Silas blev fløjet over på Rigshospitalet af en læge fra lægehelikopteren samt en overlæge fra Skejby sygehus, så vi vidste at han var i gode hænder. Lægen fra Skejby kontaktede os via SMS da han var blevet afleveret derover, pyha det var 2 lange stive timer vi ventede på denne besked.

Vi kørte over for at aflevere børnene hos deres oldemor i Hundested, og så kørte manden og jeg ind på Rigshospitalet for at finde ud af hvor Silas lå henne, og hvordan han rent faktisk havde det, for det vidste vi faktisk ikke. Men til sidst fandt vi ud af hvor han lå henne, og vi skyndte os op til ham. Han skulle isoleres fordi han havde en bakterie i sine lunger, en bakterie som hedder Pseudomonas, en bakterie som også forekommer ved lungesygdommen Cystisk Fibrose, så det blev han selvfølgelig også testet for, men den havde han heldigvis ikke. Men denne bakterie er så svær at komme af med igen, og han fik bakterien fordi den godt kan lide plastisk, som tuben jo er lavet af.

Silas blev opereret i øjenen, og det gik heldigvis fint, men det var nogle lange timer at komme igennem. Vi var meget bekymret fordi han iltede rigtig dårligt på det tidspunkt, men de havde kontrol over ham under operationen. Rigets øjenlæger skulle selvfølgelig følge op på om hans øjne forbedrede sig i forhold til operationen. De blev ikke så gode som de gerne ville have, så de besluttede sig for at opererer igen, men da de så fik kigget ordentlig i hans øjne, besluttede de sig for ikke at opererer alligevel. Den beslutning tog fordi der kan opstå blødninger hvis man begynder at opererere nethinden for tidligt, så derfor besluttede de sig for at lade være. Heldigvis for os, fordi så kunne vi komme tilbage til Skejby igen. Men det var en højrisiko overflytning, men vi valgte alligevel at takke ja tak til det.

Så syg var han på dette tidspunkt.

Silas blev overflyttet med en ambulace med udrykning, samt politi ekskorte hele vejen tilbage til Skejby for at komme hurtigt frem. Han klarede det heldigvis godt hele vejen tilbage til Skejby, han sov faktisk hele vejen "hjem". Lægen og sygeplejersken var rigtig stolte af Silas, så vi var glade for at vi valgte at tage chancen omkring at få ham flyttet tilbage.

Silas havde lige lidt overskud til at kigge lidt på os <3

På Rigshospitalet havde Silas det rigtig dårligt, og han iltede rigtig skidt i den respirator han lå i derover, men da han kom hjem til Skejby, og blev koblet til Stephanie respiratoren kunne de skrue ham ned til 80 % ilt, hvor han havde ligget i 100 % ilt på Rigshospitalet i næsten 3 uger, jeg tror han havde savnet "sin" egen respirator.


Her får Silas og jeg en lille snak <3

Den 17 juli bliver Silas afhentet på Rigshospitalet, og på billedet ses han i transport kuvøsen, og han ligger så fint derinde i, han sov bare fra det hele.

 
Her ligger Silas i transport kuvøsen på vej hjem mod Skejby.
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar